ΕΛΛΑΔΑ

Χείμαρρος στην Αμαλιάδα «κατάπιε» δέντρα και χωράφια (pics)

Χείμαρρος στην Αμαλιάδα «κατάπιε» δέντρα και χωράφια (pics)
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τον χείμαρρο Γκουρλέσσα στην Αμαλιάδα, που έχει καταστρέψει μεγάλο τμήμα του δρόμου, ενώ έχει εξαφανίσει μεγάλο τμήμα της παραλίας Ροβιάτας. Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, καθώς ο δρόμος από την εθνική οδό προς τη θάλασσα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Σε πολλά σημεία, τμήματα του δρόμου έχουν υποχωρήσει, ενώ τα νερά έχουν ‘καταπιεί’ δένδρα και χωράφια. Μεγάλο καταστροφές έχουν γίνει και στις παρακείμενες εκτάσεις, αφού τμήματα καλλιεργειών έχουν καλυφθεί από τον χείμαρρο.

Σύμφωνα με το patrisnews, το νερό ξεχειλίζει στο δρόμο, αφού ο χείμαρρος Γκουρλέσσα στο ύψος της εθνικής οδού ενώνεται με το χείμαρρο της ‘Σοχιάς’ αλλά και το χείμαρρο ‘Σβάρνα’ και όλοι μαζί καταλήγουν στην παραλία.

gourlesas 696x359

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι καινούρια, ωστόσο, η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται μετά τις πυρκαγιές του 2007, οπότε και αυξήθηκε ο όγκος των υδάτων, ενώ οι όποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις έγιναν- ακόμη και αλλαγή της κοίτης- δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και πλέον το τελευταίο δίμηνο η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι εάν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις θα καταστραφεί ολοσχερώς ο δρόμος και θα διακοπεί η πρόσβαση στην παραλία.

gourlesaS 01

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται οικισμός και διαμένουν κάτοικοι σε μόνιμη βάση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο.

gourlesaS 12

Ο πρόεδρο της Ροβιάτας κ. Νίκο Κωνσταντόπουλος έκανε γνωστό ότι με ενέργειες του δήμου στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εγκριθεί χρηματικό ποσό ύψους 420.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο σημείο.

Ωστόσο δεν θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, καθώς απαιτείται εκπόνηση μελέτης για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε μία απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου, για να δοθεί οριστική λύση.

gourlesaS 43

Πηγ'η φωτογραφιών: patrisnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ