ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τέσσερις γαλανόλευκες σημαίες κυματίζουν στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο, που δημοσιεύει το National Taiwan University, στην παγκόσμια ελίτ των 924 ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπάρχουν και τέσσερα ελληνικά.

Πρώτο από τα πρώτα, με πολλές πρωτιές σε τμήματα και τομείς είναι το Α είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (217η θέση). Είκοσι μία ολόκληρες θέσεις ανεβαίνει στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, εάν συνυπολογισθεί ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, φτάνοντας στην 196η θέση. Στους πρώτους εκατό του κόσμου, ανέρχεται εάν αξιολογηθεί με βάση τους επιμέρους τομείς. Ειδικότερα το ΕΚΠΑ κατακτά την 76η θέση στη Φαρμακολογία και Τοξικολογία, την 134η θέση στην Ιατρική και την 171η θέση στη Φυσική.

Τα άλλα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου είναι,το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (344η), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (490η) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ( 495η θέση).
Την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το πανεπιστήμιο του Τορόντο, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.

Σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University έγινε από 4.000που αξιολογήθηκαν αρχικά. Βασίστηκε στο ερευνητικό έργο που παρήχθη και δημοσιεύθηκε σε κάθε ίδρυμα καθώς και στην απήχησή του στη διεθνή κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ