ΕΛΛΑΔΑ

Γονείς πιάστηκαν στα χέρια στο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος (vid)

Γονείς πιάστηκαν στα χέρια στο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος (vid)

Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, υπό δρακόντεια μέτρα και με ελάχιστες απουσίες.

Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου συγκλήθηκε με αφορμή το περιστατικό στο Ά δημοτικό σχολείο, με τους Χρυσαυγίτες και τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Η διασπορά αναληθών ειδήσεων προκάλεσαν ανησυχία στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, για το κατά πόσον τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το πρόγραμμα για τη μόρφωση αυτών των παιδιών μακριά από ρατσισμό και ξενοφοβίες.

«Κάποιοι προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν και γι' αυτό προκαλέσαμε αυτή την ενημέρωση» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ωστόσο την έντονη αντίδραση των συλλόγων γονέων προκάλεσε η αναφορά του κ. Λαγουδάκη ότι είχε ενημερώσει τη διεύθυνση και τους συλλόγους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 25 με 30 προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα σε τρία σχολεία στο Κερατσίνι, το Πέραμα και τη Νίκαια.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι περιοχές ήταν απόφαση του υπουργείου. Αυτή η απάντηση πυροδότησε αντιδράσεις με τον δήμαρχο να υψώνει τον τόνο της φωνής του και με τους γονείς να πιάνονται στα χέρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ