ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: Άγνωστοι έκλεψαν εικόνες του 19ου αιώνα από εκκλησία

Κόνιτσα: Άγνωστοι έκλεψαν εικόνες του 19ου αιώνα από εκκλησία
konitsa.gr

Στόχος ληστών για δέυτερη φορά μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγινε ο Ιερός Ναός Αποστόλων, στο ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπαστο της Κόνιτσας

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία. Οι δράστες, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί και διαφεύγουν της σύλληψης, αγνόησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι από το ναό σε απόσταση 200 μέτρων, αποσυνέδεσαν το συναγερμό της εκκλησίας, παραβίασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό, απ' όπου, όπως διαπιστώθηκε, αφαίρεσαν 11 εικόνες που χρονολογούνται από το 19ο αιώνα.

Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Μάλιστα πρόσθεσε πως έχει αποστείλει επανειλημμένα σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα ο κ. Παπασπύρου, υπογράμμισε πως τα γεγονότα δικαιώνουν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και του δήμου Κόνιτσας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ