ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια στην Αθήνα και «express» ψύχος βλέπει ο Καλλιάνος

Χιόνια στην Αθήνα και «express» ψύχος βλέπει ο Καλλιάνος
Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις θα είναι το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας, από το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, κάνοντας λόγο για.. «express ψύχος από τη Ρωσία».

«Αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία, που δια μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα εισέλθουν στη χώρα μας και θα καταστήσουν τον καιρό καθαρά χειμωνιάτικο», αναφέρει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων και προσθέτει:

«τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά και οι βορειοανατολικοί άνεμοι που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ίσως πολύ τοπικά οι ριπές και στα 8».

Ωστόσο, ο Γιάννης Καλλιάνος, ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται για κάτι βίαιο ή επικίνδυνο (όπως ο προηγούμενος χιονιάς). Θα είναι όμως μια καθαρά χειμωνιάτικου τύπου διαταραχή που σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει από το Σάββατο όπου σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Οι περιοχές που βιώσουν περισσότερο την πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και οι νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου».

Ο μετεωρολόγος, παράλληλα, κάνει αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή.

Αθήνα

«Τοπικές χιονοπτώσεις (ασθενείς κατά βάση) από την Πέμπτη το μεσημέρι και μετά και πάνω από τα 400 μέτρα θα εκδηλώνονται στην Αττική. Το βράδυ ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και πάνω από τα 200 μέτρα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Φαίνεται δύσκολο να υπάρξουν εξάρσεις στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα. Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού τοπικές χιονοπτώσεις (εξασθενημένες κατά βάση) ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα, πιθανώς και στα πεδινά. Φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή, την Παρασκευή το πρωί όπου θα έχουμε τις κατάλληλες θερμοκρασίες, να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος του νομού.

Όμως επειδή τον τελευταίο ρόλο (λόγω ευνοϊκού ΒΑ ανέμου) τον παίζει το Αιγαίο, θα περιμένουμε μέχρι και τελευταία στιγμή για εκπλήξεις. Δύσκολο όμως εκτιμώ», είναι η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου για την Αθήνα.

Θεσσαλονίκη

«Υπάρχει σαφώς αυξημένη πιθανότητα να χιονίσει ακόμη και μέσα στην πόλη κατά διαστήματα μέσα στην Πέμπτη. Θεωρώ άνω του 70% αυτή η πιθανότητα που σαφώς αυξάνεται για τα ανατολικά τμήματα του νομού», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα "χτυπήσει" τη χώρα μας, από την Πέμπτη έως και το Σάββατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ