ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του 6χρονου (pics&vid)

Κομοτηνή: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του 6χρονου (pics&vid)
xronos.gr

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κηδεία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, στον συνοικισμό των αθίγγανων στο Αλάν Κουγιού στην Κομοτηνή.

Ο Σεζάλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, ήταν τοποθετημένος σε ένα ξύλινο κουτί το οποίο ήταν ανοικτό, ενώ σύμφωνα με το xronos.gr, η κηδεία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα.

Στην κηδεία παρόντες ήταν μόνο άντρες, ενώ ο ιμάμης διάβασε τον μικρό.

kidia 6xronou 3

Ο θάνατος του 6χρονου οφείλεται σε στραγγαλισμό, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κηφνίδη, προηγήθηκε βιασμός.

kidia 6xronou 4

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Νότης Χαραλαμπίδης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Οντέρ Μούμιν, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας Οζάν Αχμέτογλου.

kidia 6xronou 8

Επίσημες πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης αναφέρουν ότι δράστης της δολοφονικής ενέργειας είναι 15χρόνος Ρομά, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, μετά την προσαγωγή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο φερόμενος, ως δράστης, είναι επίσης κωφός και είχε κρύψει το άψυχο σώμα του παιδιού πίσω από θάμνο στην αυλή του εγκαταλελειμμένου σπιτιού.

Μάλιστα, η οικογένεια του 15χρονου έχει εξαφανιστεί από την περιοχή, προσπαθώντας προφανώς να προστατευθεί από την οργή των συγγενών και των περιοίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ