ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Φόβοι για άτυπη συμμαχία Πυρήνων-Επαναστατικού Αγώνα

ΕΛ.ΑΣ.: Φόβοι για άτυπη συμμαχία Πυρήνων-Επαναστατικού Αγώνα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η άτυπη συμμαχία ανάμεσα σε Επαναστατικό Αγώνα και Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι πολύ πιθανό να ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Υψηλόβαθμα στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα μέλη των δυο τρομοκρατικών οργανώσεων να συνεργαστούν και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε η στενή τους επαφή, ήταν όταν η Πόλα Ρούπα είχε οργανώσει την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές. Όμως, στο ελικόπτερο θα έμπαιναν για να δραπετεύσουν και τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Συνωμοσίας, ενώ θα εγκατέλειπαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης στη φυλακή.

Το πρόσωπο όμως «κλειδί» που συνδέει τις δυο οργανώσεις είναι η συνεργός της Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου που μπορεί να είπε ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, όμως οι Αρχές την είχαν εντοπίσει πρώτη φορά το 2011 να πηγαίνει συνεχώς στις δίκες των μελών της Συνωμοσίας. Αυτό συνεχίστηκε το 2012 και το 2013 όπου μάλιστα συνελήφθη μετά από εκκένωση κατάληψης στην οποία ήταν μαζί με τις δυο αδελφές φυλακισμένου μέλους των πυρήνων.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη έλεγε στο CNN Greece «....τα τελευταία εμπρηστικά χτυπήματα των Πυρήνων δείχνουν ότι στρατολογούν νέα μέλη. Τον λεγόμενο "μάγειρα" τον άνθρωπο δηλαδή από το κοινό ποινικό που τους ετοιμάζει τις βόμβες δεν τον έχουμε ακόμα συλλάβει. Άλλωστε το σχέδιο "Νέμεσις" της οργάνωσης που είχε αρχίσει με τη βόμβα στην εισαγγελέα Τσατάνη, είναι ακόμα ενεργό».

Την ίδια ώρα οι συνεργοί της Ρούπα παραμένουν ασύλληπτοι και κανένας δεν γνωρίζει αν ήδη έχουν έρθει σε επαφή με ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Πάντως το γεγονός ότι τα φυλακισμένα μέλη και των δυο οργανώσεων βρίσκονται στην ίδια φυλακή προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς που τόνιζαν στο CNN Greece «...μέχρι σήμερα μόνο οι Πυρήνες έχουν καταφέρει να βρίσκονται στη φυλακή τα μέλη της και όμως η οργάνωση να κάνει τρομοκρατικά χτυπήματα. Αν αυτό συμβεί και με τον Επαναστατικό Αγώνα, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δύσκολα ....»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ