ΕΛΛΑΔΑ

Ρύθμιση ΔΕΗ: Παράταση για χρέη έως 500 ευρώ

Ρύθμιση ΔΕΗ: Παράταση για χρέη έως 500 ευρώ
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουν, για την ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ, καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις που έχουν χρέη έως 500 ευρώ.

Στη ρύθμιση μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και καταναλωτές που χρωστούν περισσότερα χρήματα στη ΔΕΗ. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές που έχουν οφειλές 600 ευρώ μπορούν να δώσουν τα 100 ευρώ και τα υπόλοιπα 500 να τα διακανονίσουν σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επιπλέον, δίνεται δεύτερη ευκαιρία και σε όσους πελάτες ρύθμισαν την οφειλή τους εντασσόμενοι στο «Πρόγραμμα των 36 δόσεων», αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα η ρύθμιση να διακοπεί.

Ακόμα, για οφειλή έως 1.000 ευρώ θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Η 1η δόση θα καταβάλλεται άμεσα.

Για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ θα υπάρχουν δύο επιλογές, με την πρώτη να αφορά την άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και τη ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις και τη δεύτερη για άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Όσον αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ