ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Γιατί η 20χρονη μητέρα εγκατέλειψε τα τρία παιδιά της

Πάτρα: Γιατί η 20χρονη μητέρα εγκατέλειψε τα τρία παιδιά της
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Η κοινωνία της Πάτρας για τρία τουλάχιστον 24ωρα έψαχνε τους γονείς των τριών μικρών κοριτσιών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα έξω από Νοσοκομείο της πόλης. Κανένας όμως δεν εμφανίστηκε... Κι όταν βρέθηκε η μητέρα, είπε απλά: «Δεν θέλω τα παιδιά μου να τα δώσετε σε ίδρυμα». Γιατί η 20χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών αρνείται τα παιδιά της...

Η 20χρονη ήρθε σε μικρή ηλικία από την Αλβανία. Παντρεύτηκε στα 13 της με τη συγκατάθεση των γονιών της και σε ηλικία 15 ετών έκανε το πρώτο της παιδί. Ακολούθησε η γέννηση των τριών κοριτσιών.

Η νεαρή μητέρα άφησε τον σύζυγο της, ακολουθώντας έναν 19χρονο ομοεθνή της στην Αθήνα.

Η 20χρονη αρχικά δήλωσε πως δεν θέλει τα παιδιά της και να τα δώσουν για υιοθεσία, καθώς θέλει να ζήσει τον μεγάλο ερωτά της. Στη συνέχεια όμως, αρνήθηκε τη δήλωση αυτή και είπε πως θέλει τα παιδιά της αλλά δεν μπορεί να ζήσει.

Η λύση στο κομμάτι της υπόθεσης, που αφορά στην επιμέλεια των παιδιών θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Την 1η Μαρτίου θα περάσει την πόρτα των δικαστηρίων της Πάτρας προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της εγκατάλειψης ανηλίκων η 20χρονη μητέρα τους.

Υπενθυμίζεται πως μετά την εξέταση DNA, που υπεβλήθησαν τα παιδιά διαπιστώθηκε ότι μόνο τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της έχουν πατέρα τον 27χρονο Αλβανό σύζυγο της.

Ο 27χρονος σύζυγος, ωστόσο, από την αρχή κατέστησε σαφές πως θέλει τα παιδιά του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TEMPO24, προ ημερών με Εισαγγελική εντολή και αφού είχαν εντοπισθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία και οι δυο γονείς τους, τα παιδιά μεταφέρθηκαν μαζί με το μεγαλύτερο αδελφάκι τους που διέμενε με τον πατέρα τους στα Λεχαινά Ηλείας, στο σπίτι του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στην Κυλλήνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ