«Πόλεμος» Καλλιάνου - Τσακνή για την ΕΡΤ

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΡΤ και τον μετεωρολόγο και πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Καλλιάνο.

Ο κ. Καλλιάνος, πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι έπεσε «θύμα φοβερού bullying» όταν άνοιξε ξανά η κρατική τηλεόραση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «με κυνηγούσαν στους διαδρόμους και τα σκαλιά να με λιντσάρουν».

«Η ΕΡΤ έχει και αξιόλογους ανθρώπους, παρουσιαστές, δημοσιογράφους. Δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ κάνουν κουμάντο οι «γνωστοί - άγνωστοι» επαναστάτες. Ένας σκληρός πυρήνας, που είναι η ertopen, κάνει κουμάντο» ανέφερε ο αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Τα χρόνια που ήμουνα στην ΕΡΤ ήταν πάρα πολύ καλή τότε, με υψηλές τηλεθεάσεις, με οργάνωση. Τελείως διαφορετική είναι σήμερα. Δυστυχώς έχει πλέον μετατραπεί σε γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία, εκείνοι που πηγαινοέφερναν τις κασέτες στο αρχείο έγιναν αρχισυντάκτες».

Η απάντηση της ΕΡΤ

Οι παραπάνω δηλώσεις του Γιάννη Καλλιάνου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή. Σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «το αυτό-λιντσάρισμα ενός πολιτευτή» ο κ. Τσακνής αναφέρει:

«Θα μπορούσα να κατανοήσω την αγωνία του κυρίου Καλλιάνου στην προσπάθειά του να αντλήσει ψηφοφόρους στη νέα του εκλογική στέγη, αν:

1ον Δεν κατέφευγε σε ψεύδη και

2ον. Δεν χρησιμοποιούσε ως όχημα για την ψευδολογία του, την ΕΡΤ».

«Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα:

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου της εταιρείας (Μάιος του 2015) με επισκέφτηκε στο γραφείο μου, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει στην ΕΡΤ, μετά τη λήξη της σύμβασής του, δηλαδή στις 31/7 του ιδίου έτους.

Καμία αναφορά δεν έκανε για δυσμενές κλίμα σε βάρος του (πολλώ δε μάλλον για bulling και κυνηγητό στα σκαλιά και στους διαδρόμους). Είναι φανερό, πως κάποιος από τους δυο μας, δεν θυμάται καλά και σίγουρα αυτός, δεν είμαι εγώ. Άλλωστε, υπάρχουν μάρτυρες των συναντήσεών μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΡΤ και προσθέτει:

 

«Αλήθεια, γιατί κάποιος να επιθυμεί διακαώς, να παραμείνει σε μια εταιρεία, όταν απειλείται διαρκώς με λιντσάρισμα και δεν μπορεί καν, να κυκλοφορήσει στους χώρους της;

Γιατί δεν κατήγγειλε τότε –ως όφειλε- στον πρόεδρο της εταιρείας, αυτά τα περιστατικά, παρά επέλεξε ενάμιση χρόνο μετά, να κάνει αυτές τις «αποκαλύψεις»;

Και δεν μας λέει τελικά, τον έπιασαν οι... «επαναστάτες», όπως ισχυρίζεται, ή τρέχει ακόμα;

Όσο για τους ικανούς και τους «ανίκανους», που τάχα κατέλαβαν θέσεις ευθύνης, θα μπορούσε ο καθένας να έχει γνώμη, εκτός φυσικά από κάποιους γραφικούς πολιτικούς συκοφάντες».

«Θα μπορούσα να σας εκθέσω περισσότερο κύριε Καλλιάνε. Δεν το κάνω επειδή ξέρω, πως πάση θυσία, αυτό ακριβώς επιδιώκετε: δημοσιότητα. Εν τέλει, αναρωτιέμαι: Μήπως κάποιοι, σας πληροφόρησαν πως πλησιάζουν εκλογές και πρέπει να τρέξετε ( να πάλι το τρέξιμο) προς άγραν ψήφων; Ας είναι! Οι αστειότητες έχουν ένα όριο. Διαφορετικά, καταντούν γελοιότητες. Τελεία και παύλα!» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης