ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας το μικροβιολογικό του νοσοκομείου Λάρισας

Κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας το μικροβιολογικό του νοσοκομείου Λάρισας
EUROKINISSI

Σε αναστολή λειτουργίας του μικροβιολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα αναγκαστεί να προχωρήσει η διευθύντρια του τμήματος αν δεν προμηθευτούν άμεσα αντιδραστήρια.

Όπως αποκαλύπτεται με έγγραφο που δίνουν στη δημοσιότητα οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το συγκεκριμένο εργαστήριο δυσκολεύεται να εκτελέσει ακόμη και μια απλή καλλιέργεια αίματος.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο που έχει ως αποδέκτη και τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου έχει αναγκαστεί στο παρελθόν να αναστείλει αρκετές φορές την λειτουργία του.

3

Η επιστολή αυτή διαψεύδει την ανακοίνωση που έβγαλε την Τετάρτη η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στην οποία αναφέρεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα αναστολής λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Συγκεκριμένα:

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις από την έλλειψη αντιδραστηρίων, τα οποία όμως παραγγέλθηκαν και η προμήθεια θα γίνει μέσω εξωσυμβατικής διαδικασίας έπειτα από αποφάσεις της διοίκησης. Τέλος, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη προμηθευτών για αντιδραστήρια των εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού είναι στο τελικό στάδιο και τους επόμενους μήνες αναμένεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ