ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Εξετάζουν αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής

Μπλόκα αγροτών: Εξετάζουν αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής
EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας, εξετάζουν αγροτοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα κομβιακά σημεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, προσθέτοντας ότι την Δευτέρα "λίγο πριν τις 15.00 κλείδωσε η κινητοποίηση, που εξαγγείλαμε από την προηγούμενη εβδομάδα".

Στο μεταξύ, σε στάση αναμονής, αλλά επί ποδός, βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στην αυριανή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια (12.00) και στην οποία θα δώσουν το παρών εκπρόσωποί τους.

Τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στο νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Επίσης, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας.

Εξάλλου, στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας - Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ