ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΛ: «Όχι» Πρωτοδικείου στο αίτημα για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων

ΔΟΛ: «Όχι» Πρωτοδικείου στο αίτημα για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο το αίτημα των εργαζομένων του ΔΟΛ να εξαιρεθεί από το καθεστώς "μη μεταβολής" της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν κάποια από τα οφειλόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα.

Με απόφασή του, ο αρμόδιος πρόεδρος Πρωτοδικών κάνει δεκτή την αίτηση τεσσάρων τραπεζών για έκδοση προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ εωσότου δρομολογηθεί η διαδικασία εκκαθάρισής του.

Η προσφυγή των τραπεζών για τη διαδικασία προσωρινής εντολής αφορά το διάστημα τουλάχιστον έως τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον νόμο Δένδια.

Στον πρόεδρο είχαν ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, ζητώντας να εξαιρεθεί από την διαδικασία δέσμευσης (σ.σ μη μεταβολής) ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων του ΔΟΛ, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους και η βιωσιμότητα των εντύπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ