ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμη συνάντηση με Αποστόλου ενόψει της καθόδου στην Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμη συνάντηση με Αποστόλου ενόψει της καθόδου στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου έχουν σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι οι αγρότες, που ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για να κατέβουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα θέσει τα αιτήματα των αγροτών στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Αποστόλου, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο μεταξύ οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, θέλοντας να στείλουν με τα μπλόκα τους ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα υποχωρήσουν στη «μάχη» για τα οικονομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά τους ζητήματα.

Την Πέμπτη το απόγευμα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έκλεισαν για λίγη ώρα με καθιστική διαμαρτυρία, τη μοναδική παρακαμπτήρια οδό που συνδέει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τη Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίτερα είχαν στήσει μπλόκο με τα τρακτέρ τους τον κεντρικό κόμβο προς το αεροδρόμιο, δράση που αναμένεται να επαναλάβουν και σήμερα. Ωστόσο χθες δεν έλειψε και η ένταση με τους αγρότες να έρχονται στα χέρια με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έκλεισαν για περίπου δύο ώρες την Πέμπτη οι αγρότες, ενώ στα μπλόκα τους παραμένουν και οι υπόλοιποι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη δυτική Μακεδονία, εν αναμονή τόσο της συνάντησης της αντιπροσωπεία τους με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά και του συλλαλητηρίου τους στην Αθήνα.

Στη δυτική Μακεδονία οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα με τα τρακτέρ τους στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Επίσης στον κόμβο Αντιγόνου στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Έδεσσας, στον κόμβο Μανιακίου, αλλά και στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες της Κρήτης, που έχουν στήσει μπλόκα στον κόμβο των Πραιτωρίων στον νομό Ηρακλείου και τα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ