ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΑ: Εκτός προγράμματος οι μακροχρόνια άνεργοι

ΚΕΑ: Εκτός προγράμματος οι μακροχρόνια άνεργοι
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ελληνική πραγματικότητα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη για ομάδα πολιτών που ενώ κατάφεραν αν ενταχθούν στο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τελικά δεν μπορούν να λάβουν τα επιδόματα, καθώς το κράτος τους θεωρεί «πλούσιους».

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 52χρονου πατέρα τριών παιδιών που παρότι δεν διαθέτει εισόδημα, ούτε ο ίδιος ούτε η γυναίκα του, δεν μπορεί να λάβει το επίδομα καθώς το 2016 η κόρη του κατάφερε να βρει δουλειά με μισθό 600 ευρώ.

Ο άντρας στο άκουσμα της είδησης ξέσπασε και δήλωσε απογοητευμένος τονίζοντας πως αυτό που νιώθει είναι ντροπή και ταπείνωση καθώς συντηρείται από την σύνταξη της μητέρας τους.

Ακόμη ένα παράδειγμα είναι ένας 57χρονος από την Πάτρα που είναι άνεργος εδώ και εννέα χρόνια, δεν μπορεί να βρει δουλειά λόγω της ηλικίας του, όμως ο λογιστής του τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να λάβει το επίδομα.

Μια 38χρονη, άνεργη τα τελευταία τέσσερα χρόνια είδε την αίτηση της να απορρίπτεται λόγω των αντικειμενικών αξιών δυο ακινήτων που έχει στην κατοχή της ως περιουσιακό στοιχείο και υπερβαίνει το πλαφόν που έχει οριστεί για την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος.

Την ίδια «τύχη» είχε και η αίτηση που υπέβαλλε 49χρονος άνδρας, με δυο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ