ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ανακοίνωσε την παραίτησή του

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ανακοίνωσε την παραίτησή του
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί από την διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλεία, μέσα στον επόμενο χρόνο, όταν θα συμπληρώσει το 80ο έτος της ηλικίας του.

Ωστόσο, δήλωσε πως θα παραμείνει στο Αίγιο όπου όπως είπε, o Θεός τον έταξε για να τον υπηρετήσει, και όπου βρίσκεται και ο τάφος των γονιών του.

Όπως δήλωσε ο Αμβρόσιος, σύμφωνα με το patrastimes.gr:

Μια από τις αρχές μου είναι το ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους. Για αυτό τον λόγο σάς κάλεσα σήμερα εδώ (σημ.: Επισκοπείο), προκειμένου να γνωστοποιήσω μέσω υμών την απόφασή μου αυτή. Και εξηγούμαι: Όταν ο άνθρωπος γερνά, αρχίζουν και οι φθορές... Λόγω ηλικίας πιθανότατα θα αδυνατώ να ασκήσω 100% τα καθήκοντά μου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ζημιώνεται η Μητέρα Εκκλησία.

Έτσι, λοιπόν, θεωρώ πως, εάν φύγω, θα έρθει στη θέση μου κάποιος άλλος που θα πληροί (φυσικά) τις προϋποθέσεις αλλά και που θα έχει εκείνες τις δυνάμεις, κυρίως σωματικές, για να εργαστεί υπηρετώντας τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Πρόκειται για μια μορφή αυτοθυσίας, αν μου επιτρέπεται ο όρος, για την αγάπη και μόνο τού Θεού και της Εκκλησίας μας.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πριν δύο χρόνια αλλά και το 2013 είχε υποβάλει στην Ιερά Σύνοδο μια αναφορά, μέσω της οποίας ζητούσε να αποχωρήσει, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ