ΕΛΛΑΔΑ

Ο καθηγητής του Παντείου για την επίθεση που δέχθηκε: Με προστάτεψαν φοιτητές και φοιτήτριες

Ο καθηγητής του Παντείου για την επίθεση που δέχθηκε: Με προστάτεψαν φοιτητές και φοιτήτριες
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Είναι παράλογο, στον χώρο, στον οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει ελευθερία απόψεων, να κινδυνεύεις από σωματική βία, αν πεις την άποψή σου» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης, που δέχθηκε στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, από αγνώστους, στους οποίους έκανε παρατήρηση επειδή έγραφαν με σπρέι σε τοίχο.

Έκανα μία φιλική και ευγενική παρατήρηση σε κάποιον ο οποίος έγραφε στον τοίχο. Του είπα μην γράφεις στον τοίχο, που τον είχαν βάψει, τον είχαν ασπρίσει πριν από μερικές ημέρες. Ύστερα από ενάμισι λεπτό βρέθηκα να μου επιτίθενται τρεις με άγριο τρόπο. Ευτυχώς, παρενέβησαν φοιτητές και με προστάτεψαν, φοιτήτριες, οι οποίες έτυχε να είναι δίπλα στο περιστατικό και όρμησαν πάνω και τους σταμάτησαν και μετά ήλθε κι άλλος κόσμος,

είπε ο κ. Συρίγος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», γνωστοποιώντας ότι στο νοσοκομείο του έγιναν έξι ράμματα και αναρρώνει πολύ καλά.

«Το θέμα είναι ότι επιλέγουν βία σε έναν χώρο που η βία είναι από θέμα αρχής εκτός. Το θέμα είναι η διάχυτη ανομία, η ανοχή στην ανομία. Είναι 1.15 το μεσημέρι, στο πιο κεντρικό σημείο του πανεπιστημίου και είναι κάποιος ο οποίος γράφει στον φρεσκοασπρισμένο τοίχο, κανονικά τα συνθήματά του και κοιτάζει ο κόσμος και δεν λέει τίποτα.

Ακόμη και η αντίδραση της αστυνομίας, η οποία εμφανίζεται μία ώρα και ένα τέταρτο μετά, κάνοντας ολόκληρη επιχείρηση με 25 άτομα κι ενώ τους έχει καλέσει η πρύτανης, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλη η ελληνική κοινωνία, όχι μόνο η αστυνομία» ανέφερε.

Διευκρίνισε δε ότι ο ίδιος προσπάθησε να μιλήσει με τα άτομα που του επιτέθηκαν. «Δεν είχα πρόθεση να διαπληκτιστώ μαζί τους, δεν είναι ο τύπος μου τέτοιος. Τους είπα για ποιον λόγο δε χρησιμοποιούν αφίσες κι ένας από αυτούς άρχισε να βάφει το παντελόνι μου με το σπρέι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ