Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο στη συνεδρίαση για τα 600 δισ. ευρώ
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αναίρεση της απόφασης της αντεισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε αποφανθεί πως ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, απουσία του Αρτέμη Σώρρα και των συνηγόρων του.

Διαβάστε επίσης

Η εν λόγω πρωτόδικη απόφαση -η οποία έχει προκαλέσει και την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου- αποτέλεσε επί σειρά ετών, τον ισχυρισμό του Αρτέμη Σώρρα, ότι με τα ομόλογα αυτά (6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα) μπορεί ο ίδιος αλλά και το κράτος να διαγράψουν ιδιωτικά και κρατικά χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου επί της εν λόγω απόφασης του Πλημμελειοδικείο Αθηνών ασκήθηκε μετά την αίτηση που είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, ενώ η δικαστική απόφασή που θα εκδοθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν έχει έννομες συνέπειες. Δηλαδή, δεν ακυρώνει ή δεν μεταβάλει το «δια ταύτα» της υπ’ αριθμ. 67650/2013 αθωωτικής απόφασης του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αλλά έχει απλώς νομολογιακό χαρακτήρα.

Η Ευσταθία Σπυροπούλου αναφέρει στην αναίρεση υπέρ του νόμου ότι η πρωτόδική απόφαση εστερείτο αιτιολογίας είχε ελλιπή επιχειρήματα και νομικά προβλήματα, καθώς και ότι παράλληλα κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 

Τέλος, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

 

Διαβάστε επίσης: 

Συστάσεις Κοντονή στη Δικαιοσύνη για τον Σώρρα

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για τον Αρτέμη Σώρρα


Διαβάστε επίσης

Σχεδόν αγνώριστος έχει γίνει ο Αρτέμης Σώρρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας

Ενώπιον του ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας με βαρύ κατηγορητήριο

Την Πέμπτη απολογείται ο Αρτέμης Σώρρας για τη δράση του πολιτικού του φορέα