ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα

Ένταση στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Μια μικρή γιορτή «υποδοχής» των προσφυγόπουλων στις σχολικές αίθουσες ετοίμαζαν για το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και γονείς στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, ωστόσο η γιορτή αμαυρώθηκε από την εμφάνιση μελών ακροδεξιών οργανώσεων, που αντιδρούν στην φοίτηση των μικρών προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Εξάλλου στο Ωραιόκαστρο, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονες οι αντιδράσεις μερίδας πολιτών που εναντιώνονταν στην παρουσία των μικρών παιδιών των προσφύγων στα σχολεία της περιοχής κι αυτές ακριβώς ήθελαν να διασκεδάσουν σήμερα γονείς κι εκπαιδευτικοί, οργανώνοντας μια μικρή γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές του σχολείου.

Όμως τα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από το σχολείο και με ρατσιστικά συνθήματα και πανό, φρόντισαν να χαλάσουν την γιορτή, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα μικρά προσφυγόπουλα «λαθραία».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, είναι συγκεντρωμένα περίπου 50 άτομα της ΚΕΕΡΦΑ απέναντι από άτομα της «Πατριωτικής Κίνησης». Η κάθε ομάδα διαμαρτυρόμενων φωνάζει συνθήματα εναντίον της άλλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο, οι ακροδεξιοί έβαλαν λουκέτο στο σχολείο προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των προσφυγόπουλων.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη, ενώ παρόντες είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ