Καταγγελίες της Ρούπα πως αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν
Πηγή: Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η Πόλα Ρούπα καταγγέλλει ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας της στις φυλακές του Κορυδαλλού, αφήνοντας αιχμές για την εμπλοκή των υπουργών Σταύρο Κοντονή και Νίκου Τόσκα, μέσω μιας πολυσέλιδης δήλωσης που διανεμήθηκε από τον δικηγόρο της.

Συγκεκριμένα, η καταδικασμένη για υποθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα», σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη αναφέρει πως επιχειρήθηκε η δολοφονία της εντός των φυλακών, με τρόπο ώστε να εμφανιστεί ως «συμπλοκή κρατουμένων» από «ένα πρεζόνι βαλτό της υπηρεσίας» και εκφράζει την πεποίθησή της ότι «ο Τόσκας προσωπικά το έχει βάλει το χέρι του στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας μου, παρέα με τον Κοντονή», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η Πόλα Ρούπα, στην εννεασέλιδη δήλωσή της φέρει παραδείγματα περιστατικών που έλαβαν χώρα τον τελευταίο καιρό κατά την κράτησή της στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Tην Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, συγκρατούμενη της μπήκε στην πτέρυγα και «άρχισε να περπατάει προκλητικά, χτυπώντας από τον ένα τοίχο στον άλλο (παραπατούσε υποτίθεται), έτοιμη να βγάλει μαχαίρι, όταν θα έπεφτε πάνω μου. Πριν ολοκληρωθεί το σχέδιο και επειδή όπως έχω αποδείξει δεν μου λείπει το μυαλό για να καταλάβω αμέσως τι γίνεται, ενημέρωσα τηλεφωνικά δημοσιογράφους και δικηγόρους, ώστε τουλάχιστον, αν συνέβαινε οτιδήποτε να έχω πρώτα μιλήσει εγώ. Το γεγονός θα καταγραφόταν ως “συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων” και αυτός ήταν ο στόχος, ώστε να έχει η υπηρεσία και το κράτος φυσικά, τα χέρια τους καθαρά απ’ ότι συμβεί”».

Όπως λέει η κατηγορούμενη: «Γνώριζα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην φυλακή, πως το κράτος θα αναζητήσει τρόπο να με βγάλει από την μέση, αφού κάθε άλλο όπλο που χρησιμοποίησε δεν με εξέπληξε».

 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη:

Όταν λοιπόν δηλώνει ο Τόσκας μπροστά σε όλους ότι είμαι επικίνδυνη, ξέρουν όλοι μέσα στην Βουλή τι εννοεί. Κι εγώ όταν τον ακούω, καταλαβαίνω πως η επόμενη κίνησή τους θα είναι η απόπειρα δολοφονίας μου. Γιατί εγώ καταλαβαίνω τη γλώσσα της εξουσίας και του κράτους. Άλλοι δεν την καταλαβαίνουν. Και τις βλακείες ότι ετοίμαζα χτύπημα με θύματα πολίτες να τις αφήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας ποτέ δεν είχε στο στόχαστρο πολίτες. Ο Επαναστατικός Αγώνας θα χτυπούσε την καρδιά του συστήματος και χωρίς να “ανοίξει μύτη” θα τους τσάκιζε. Γιατί το να δείχνουν οι “αριστερούληδες” του Σύριζα, κάποιον ως επικίνδυνο, που τους έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει από την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζονται και σχετίζονται με επικίνδυνα για την πολιτική σταθερότητα στοιχεία, ότι υποστηρίζουν και συνδιαλέγονται με “τρομοκράτες”, σημαίνει πως ο κίνδυνος είναι σοβαρός.

Γιατί ο Σύριζα είναι ο καθόλα αρμόδιος πολιτικά να ξεχωρίσει και να καταλάβει ποιος είναι πραγματικά επικίνδυνος και ποιος όχι. Γι’ αυτό και ξέρει τι κάνει και όταν συνδιαλέγεται με “ακραία στοιχεία”. Ο Σύριζα είναι ο εγγυητής στον εντοπισμό της πραγματικής πολιτικής επικινδυνότητας για το σύστημα.

Διαβάστε επίσης