ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες κατά του διοικητή του ΕΦΚΑ για αδιαφανείς μετακινήσεις

Καταγγελίες κατά του διοικητή του ΕΦΚΑ για αδιαφανείς μετακινήσεις
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε καταγγελίες κατά του διοικητή του ΕΦΚΑ για αδιαφανείς μετακινήσεις στελεχών προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι «μετά τις “αξιοκρατικές” και “διαφανείς” τοποθετήσεις από την κ. Αχτσιόγλου, στελεχών στο υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία παρέδωσε τη σκυτάλη στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κ. Μπακαλέξη» και συνεχίζει:

«Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στα όρια της παράλυσης, επιλέγει ως απόλυτη προτεραιότητά του μετακινήσεις στελεχών, προκειμένου να στήσει ένα καταδικασμένο από χρόνια στη συνείδηση των εργαζομένων πελατειακό-κομματικό κράτος. Επιχειρεί να προκαλέσει ανασφάλεια στους εργαζομένους, ώστε να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους. Προχώρησε με απόλυτη αυταρχικότητα ακόμη και σε μετακίνηση-δίωξη εκλεγμένου συνδικαλιστή, τη στιγμή που οι συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης “τακτοποιούνται” με αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης».

Παράλληλα, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ζητά το αυτονόητο: «Να τηρηθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όπως προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα Ν. 3528/2007 και στο Ν. 4369/2016».

«Καταγγέλλουμε τα γεγονότα αυτά και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ σε όλα τα επίπεδα της υπαλληλικής κλίμακας δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν να εργάζονται για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας, που τον εποπτεύει» διευκρινίζει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ