ΕΛΛΑΔΑ

Κρυφοί αστυνομικοί – επιβάτες στα ΜΜΜ για τους βανδαλισμούς

Κρυφοί αστυνομικοί – επιβάτες στα ΜΜΜ για τους βανδαλισμούς
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με αφορμή το κύμα βανδαλισμών και καταστροφών στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο τον τελευταίο καιρό,η ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζεται σχέδιο με μυστικούς αστυνομικούς, οι οποίο θα κινούνται ως επιβάτες και θα συλλαμβάνουν όσους προχωρούν σε τέτοιες πράξεις. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι επιβάτες – αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, σε συνδυασμό με μοτοσικλετιστές της ίδιας υπηρεσίας περιλαμβάνονται στο σχέδιο αστυνομικής δράσης που αναθεωρήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου 200 αστυνομικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό, σε κρυφές και εμφανείς περιπολίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, γίνονταν «αόρατοι» και δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν.

Από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επικεφαλής αξιωματικών, πολλοί αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από τις θέσεις τους και σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων προκάλεσε τον επανασχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων με βασικό στόχο τις συλλήψεις νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς. Το βάρος σε αυτή τη στόχευση συλλήψεων έπεσε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία με περίπου 100 αστυνομικούς θα απασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το έργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ