ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λόφοι σκουπιδιών λόγω έλλειψης καυσίμων για τα απορριματοφόρα

Θεσσαλονίκη: Λόφοι σκουπιδιών λόγω έλλειψης καυσίμων για τα απορριματοφόρα
voria

Γεμάτοι από σκουπίδια είναι τα τελευταία 24ωρα οι κάδοι στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις στα πεζοδρόμια έχουν δημιουργηθεί λόφοι από απορρίμματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του voria.gr, αιτία γι αυτό το φαινόμενο είναι η περιορισμένη προμήθεια καυσίμων για τα απορριμματοφόρα, εξαιτίας του μπλόκου που έθεσε η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο πρώτο ένταλμα πληρωμής σχετικά με την προμήθεια καυσίμων.

Όσο περνούν οι ώρες, η επίτροπος δεν εγκρίνει το ένταλμα και ο προμηθευτής συνεχίζει να δίνει περιορισμένες ποσότητες καυσίμων στο δήμο, τόσο θα αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών που παραμένουν στους κάδους και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει και τα απορριμματοφόρα που κυκλοφορούν για την αποκομιδή λιγοστεύουν.

Σήμερα στους δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης, μόνο στην πρωινή βάρδια, κυκλοφορούν 10 απορριματοφόρα ενώ έπρεπε να κυκλοφορούν 19, στην ανακύκλωση αντί για 8 οχήματα βγήκε μόνο 1, όπως, επίσης, ένα όχημα αντί για 6 και για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων.

«Υπάρχει πρόβλημα με το πετρέλαιο, το οποίο έχει επιδεινωθεί. Σήμερα είναι απελπιστική η κατάσταση, σε σύγκριση με χθες. Σήμερα πάνε τα εντάλματα, ελπίζω να εγκριθούν από την επίτροπο.

Ο προμηθευτής έδωσε την Κυριακή κάποιες λίγες ποσότητες, αλλά είναι πολλά τα λεφτά που δεν έχει εισπράξει», δήλωσε στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ