ΕΛΛΑΔΑ

Φωτοβολίδες άναψαν οι ένστολοι έξω από τη Βουλή (pics&vid)

Φωτοβολίδες άναψαν οι ένστολοι έξω από τη Βουλή (pics&vid)

Φωτοβολίδες έχουν ανάψει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωματίων Ασφαλείας, οι οποίοι πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή.

Από νωρίς το απόγευμα, πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Εύβοια, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και την Αιτωλοακαρνανία.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, οι ένστολοι υπενθυμίζουν τα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση προεκλογικά, με βίντεο το οποίο παίζει συνεχώς σε οθόνη πάνω στην εξέδρα. Στη συγκέντρωση παρών ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, από τον οποίο, ωστόσο, ζητήθηκε να αποχωρήσει.

ast

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής "ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας".

IMG 2758

Οι ίδιοι απαιτούν «πλήρη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου, την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των «αποθεματικών», καθώς και την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας».

IMG 2767
IMG 2776

«Ας δώσουμε ένα τέλος όλοι μαζί στον εμπαιγμό και την απαξίωση» σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, ενώ κάλεσμα σε συναδέλφους τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο απευθύνουν και αστυνομικοί που συμμετέχουν σε συνδικαλιστικά όργανα και υπηρετούν στα ΜΑΤ.

IMG 2697
IMG 2708

Παρόντες στη συγκέντρωση και τα Συνδικάτα αστυνομικών Αλβανίας και Κύπρου.

svmata asfaleias 2
svmata asfaleias 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ