ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία και αυξημένη κίνηση λόγω της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΜ

Μεγάλη ταλαιπωρία και αυξημένη κίνηση λόγω της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΜ
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό σήμερα, Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ.

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ. στον ΟΑΣΑ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κινούνται κανονικά, όμως ο μεγάλος αριθμός επιβαινόντων κάνει την κατάσταση αποπνικτική.

Οι επιβάτες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους νωρίτερα, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Λόγω της απεργίας ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται να είναι και η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τα αυτοκίνητα να έχουν βγει από τα γκαράζ για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να πάνε στις δουλειές τους.

Το πρωί μπλοκαρισμένη ήταν η Εθνική οδός και στα δύο ρεύματα, ενώ μεγάλα προβλήματα υπήρξαν και στην λεωφόρο Κηφισίας, στην Οδό Πειραιώς, στην Πέτρου Ράλλη και την Ιερά Οδό. Τεράστια ταλαιπωρία περίμενε και τους οδηγούς στη Συγγρού. Αντίστοιχη εικόνα υπήρξε και στα δύο ρεύμα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπως και στην Ποσειδώνος.

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού δεν θα τελειώσει σήμερα όμως, καθώς οι 24ωρες απεργίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ θα τραβήξουν χειρόφρενο και πάλι την Τετάρτη, 1 Μαρτίου αλλά και την Παρασκευή, 3 Μαρτίου.

«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες», υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

«Η ρύθμιση αποτελεί τον «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Διαβάστε επίσης:

24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ