ΕΛΛΑΔΑ

Διεκόπη πριν αρχίσει η δίκη της Siemens

Διεκόπη πριν αρχίσει η δίκη της Siemens

Μετά τα δέκα χρόνια, όσοι περίμεναν με ανυπομονησία την πολύκροτη δίκη της Siemens θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή άλλες 11 ημέρες, καθώς δεν πρόλαβε καν να αρχίσει και διεκόπη για τις 6 Μαρτίου.

Αφενός γιατί η δικαστική αίθουσα για την οποία ορίστηκε για τη διεξαγωγή της αποδείχθηκε πολύ μικρή, αφετέρου επειδή ένα μέλος της εδρας δήλωσε κώλυμα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αποφασιστεί αν θα αντικατασταθεί ή όχι. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε αδυναμία συγκρότησης και η δίκη θα επαναρχίσει στις 6 Μαρτίου, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτης, Θεόδωρος Τσουκάτος, ο Ηλίας Γεωργίου (πρώην στέλεχος ΟΤΕ), οι Βασίλης Τυρογαλάς και Γιάννης Λέτσας (επιχειρηματίες), ο Τάσος Τέλογλου (δημοσιογράφος), ο καταδικασθείς Αντωνης Κάντας (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών) και οι μάρτυρες κατηγορητηρίου.

Απόντες ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που βρίσκεται στη Γερμανία και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο Χρήστος Καραβέλας, που καταζητείται από το 2009, αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (ο οποίος επίσης εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης).

Παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσαν το ελληνικό Δημόσιο «για αποκαστάση της ηθικής βλάβης που υπέστη για το ποσό των 5 εκατ. ευρώ», ο ΟΤΕ, έναζς πολίτης μέλος ΔΣΑ και το υπό σύσταση Σωματείο Ένωση Προσώπων Πολιτών το οποίο εκπροσωπείται από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο και τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης και τόνισε ότι υπάρχει πλήρης έλλειψη θέλησης από πλευράς Δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι όταν ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου απάντησε λέγοντας ότι «δεν μπορεί η κα Κωνσταντοπούλου να είναι ο εθνικός εισαγγελέας», μέλος του ακροατηρίου φώναξε «Τσοβόλα, δώστα όλα»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ