ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2017: Ξεκινά η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού

Απόκριες 2017: Ξεκινά η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού
EUROKINISSI

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 14:00, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού.

Η μεγάλη συμμετοχή, η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα και η διασκέδαση, αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που θα διασχίσει το κέντρο της Πάτρας και θα την παρακολουθήσουν οι χιλιάδες επισκέπτες, που ήδη έχουν κατακλύσει τη πόλη, συμμετέχοντας και αυτοί στην μεγάλη γιορτή.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του αθηναϊκού πρακτορείου, η παρέλαση θα ξεκινήσει με τη δημοτική μουσική, η οποία θα δίνει τον απαραίτητο καρναβαλικό μουσικό τόνο.

Αμέσως μετά θα κάνει την εμφάνισή του ο βασιλιάς καρνάβαλος, που φέτος συμβολίζει την κρίση και τον καπιταλισμό.

Στη συνέχεια θα παρελάσει το άρμα με τη βασίλισσα του πατρινού Καρναβαλιού, την Άντρια Παναγιωτοπούλου, και θα ακολουθήσουν τα άρματα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», «Άρμα του Ποσειδώνα», «Πειρατικό Καράβι», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» και το Μουσικό Άρμα.

Επίσης, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Προπομπός Κιθαρίστας», «Το Τραινάκι», «Ο Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα», το άρμα του κέντρου ενημέρωσης δοτών μυελού των οστών και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Χάρισε ζωή».

Τα άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στο καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σάτιρα, στέλνοντας ταυτόχρονα τα δικά τους μηνύματα.

Στη συνέχεια θα παρελάσουν περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 126 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που κάθε χρόνο βάζουν τη δική τους σφραγίδα στην μεγάλη γιορτή. Επίσης αρκετά από τα αρκετά πληρώματα θα έχουν τα δικά τους καρναβαλικά άρματα, που φέτος θα φθάνουν τα 29. Με τις πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές που είναι εμπνευσμένες κυρίως από θέματα της πολιτικής και της καθημερινότητας, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, αναμένεται να δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση, παρασύροντας τους θεατές στους ρυθμούς της χαράς και του κεφιού.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, των συλλόγων «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», οι οποίοι θα συνεχίσουν το παραδοσιακό έθιμο, ρίχνοντας προς τους θεατές ποσότητες σοκολάτας.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

Η τελετή θα ξεκινήσει με ένα 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς λάτιν, σάμπας, τζαζ και ντίσκο από την 35μελή ορχήστρα πνευστών «Πατρεύς».

Αμέσως μετά, ο καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ο ουρανός της πόλης αναμένεται να φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα των Boney M, ενώ η Maizie Williams θα δώσει το έναυσμα για το τελευταίο μεγάλο πάρτι του πατρινού καρναβαλιού του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ