ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Σύντροφοι Συντρόφισσες» πίσω από την καταδρομική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Οι «Σύντροφοι Συντρόφισσες» πίσω από την καταδρομική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (pics)
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Με κείμενο τους σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αναρχικών με την ονομασία “Σύντροφοι Συντρόφισσες”, ανέλαβαν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου πριν από περίπου 10 ημέρες.

Σύμφωνα με το συντάκτη του κειμένου, στην επίθεση οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν και σφυριά με τα οποία προκάλεσαν φθορές στη τζαμαρία των γραφείων.

Στο κείμενο τους, κάνουν επίθεση στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας στις επιλογές της κυβέρνησης στο προσφυγικό, αλλά και στην πρόσφατη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα, καθώς επίσης γίνεται αναφορά στη μη χορήγηση άδειας του Δημήτρη Κουφοντινα.

molotof

«Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της σύσκεψης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, στο οποίο, όπως αναμενόταν, δρομολογήθηκε ο νέος γύρος ταξικής επίθεσης εναντίον της εργατικής τάξης και της νεολαίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και προσθέτουν :

«Η επίθεσή μας στα γραφεία της Κουμουνδούρου, εκπλήρωσε την αναγκαιότητα για την, έστω κι ελάχιστη, ανταπόδοση της βίας που μας ασκεί η κυβέρνηση κι η μνημονιακή της πολιτική. Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι, να αντεπιτεθούμε με όλα τα μέσα στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κοινωνικής εξόντωσης, η οποία διατάσσεται από το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο κι εκτελείται πάραυτα από τον εκάστοτε κυβερνητικό συρφετό. Σήμερα, το θώκο του εντολοδόχου κι διεκπεραιωτή των σχεδιασμών του Κεφαλαίου, κατέχει το απολειφάδι του σοσιαλδημοκρατικού ρεύματος που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ».

molotof10

Στο κείμενό τους μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης απομάκρυναν έναν ηλικιωμένο άντρα που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή μπροστά από την είσοδο των γραφείων και όπως ισχυρίζονται με αυτό τον τρόπο δείχνουν πως σέβονται την αξία της ανθρώπινης ακεραιότητας, κάτι που όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά "δεν έπραξαν κι οι εκπρόσωποι της αριστεράς του κεφαλαίου που εξαπέλυσαν πογκρόμ για τη σύλληψή μας καταφέρνοντας τελικά τη σύλληψη 7 μεταναστών χωρίς χαρτιά τους οποίους μάλιστα απέλασαν".

Κάλεσμα των αντιεξουσιαστών σε αντάρτικο

Οι αντιεξουσιαστές στο κείμενό τους καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στους αγώνες για την επανάκτηση των κοινωνικών αγαθών και των βασικών "προλεταριακών αναγκών ((απέναντι σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενάντια στο κόψιμο ρεύματος από τη ΔΕΗ, ενάντια στο αντίτιμο στις μετακινήσεις μας) και σημειώνουν χαρακτηριστικά:

εάν δε συμμετέχουμε σήμερα στους αγώνες για την προάσπιση της κυριακάτικης αργίας και στους ακηδεμόνευτους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας, εάν δεν αντισταθούμε στην υποβάθμιση της γειτονιάς μας και την ηγεμονία της ναρκομαφίας και του παράνομου κεφαλαίου της νύχτας, που μετατρέπουν σε σφαγεία τις πλατείες, εγκαταλείπουμε εδάφη στην αντεπανάσταση. Γιατί μόνο ένα κίνημα ενωμένο μπορεί να εμπνεύσει τους από τα κάτω να επαναστατήσουν. Ν'αναμετρηθεί με το φόβο και να δώσει αυτοπεποίθηση κι ελπίδα στους εκμεταλλευόμενους. Μόνο ένα ενωμένο και δυνατό κίνημα μπορεί να καλύψει το επαναστατικό κενό και να μετατρέψει τη ματαιότητα της αποχής σε μια ενεργητική διαδικασία αμφισβήτησης του πολιτικού κατεστημένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ