ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για την παράταση στην καταβολή εισφορών Ιανουαρίου

ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για την παράταση στην καταβολή εισφορών Ιανουαρίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διευκρινίσεις για την παράταση που δόθηκε στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) της μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 και της καταβολής των αντίστοιχων εισφορών, δίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ο φορέας αποσαφηνίζει ότι το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Δευτέρα και αναρτήθηκε στη σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) δεν αφορά την υποβολή ΑΠΔ και την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της ΑΠΔ, μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών, παρέτεινε την προθεσμία υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Επίσης, παράταση δόθηκε στην προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ: Παράταση καταβολής εισφορών Ιανουαρίου

ΕΦΚΑ: Παράταση ενός μηνός για την καταβολή εισφορών ζητά η ΕΣΣΕ

ΕΦΚΑ: Θα παρακρατείται το 2% των εσόδων

ΕΦΚΑ: Σε ποιές κατηγορίες χορηγείται ασφαλιστική κάλυψη για το 2017

ΔΗΜΟΦΙΛΗ