ΕΛΛΑΔΑ

«Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω»: Παρουσίαση βιβλίου του Τριαντάφυλλου Καρατράντου

«Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω»: Παρουσίαση βιβλίου του Τριαντάφυλλου Καρατράντου

Το βιβλίο «Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω». Ισλαμικό Κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα, του Τριαντάφυλλου Καρατράντου, παρουσιάζουν την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση οι Εκδόσεις Επίκεντρο.

Την παρουσίαση του βιβλίου, στην ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στοPolis Art Cafe, έχουν αναλάβει οι Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Εκδότης, συγγραφέας, Παναγιώτης Τσάκωνας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α., Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Ν.Δ., Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Ηλίας Κανέλης, δημοσιογράφος, εκδότης The Books’ Journal.

Το βιβλίο

Πώς από τον κλειστό πυρήνα των συνεργατών του Bin Laden και της Al Qaeda φτάσαμε στις δεκάδες χιλιάδες «αλλοδαπούς» μαχητές της ISIS; Οι Ευρωπαίοι που αφήνουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους για να προσχωρήσουν στις τάξεις των τρομοκρατών στη Συρία και στο Ιράκ είναι μη ενσωματωμένοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι; Η αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας δημιούργησε τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό; Η δημιουργία τζαμιού στην Ελλάδα θα προσελκύσει μαζικά κύματα ισλαμιστών τρομοκρατών; Οι παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες μας προστατεύουν από ενδεχόμενη επίθεση της ISIS; Σκοπεύει η ISIS να επεκτείνει το «Χαλιφάτο» και στην Ελλάδα; Είναι οι πρόσφυγες τρομοκράτες; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προσπαθεί να απαντήσει ή και να αποδημήσει το βιβλίο Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω.

Ο Συγγραφέας

Ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος γεννήθηκε το 1982 και κατάγεται από την Αταλάντη Φθιώτιδας.

Είναι διεθνολόγος με ειδικότητα στα ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. Είναι υποψήφιος διδάκτορας σε θέματα νέων και ασύμμετρων απειλών και Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Trier. Από το 2012 είναι Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας στις θεματικές Μετανάστευση και Ασφάλεια, Διαπολιτισμική Αστυνόμευση, Ριζοσπαστικοποίηση και Κοινοτική Αστυνόμευση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. και από το 2005 που κέρδισε την πρώτη του χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Νεολαία ασχολείται με τις ευρωπαϊκές και εθνικές χρηματοδοτήσεις ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας και επικοινωνίας και πτυχίου Αρμονίας. Είναι Μέλος της ομάδας Εργασίας RAN-LOCAL για τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού και πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης από το Κέντρο Αριστείας του Δικτύου RAN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μέλος της Society for Terrorism Research. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες πρώτης γραμμής και επιβολής του νόμου. Αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της περιοδικής επιθεώρησης The Books’ Journal. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων, ημερίδων, ομάδων εργασίας και σχολείων σε θέματα ασφάλειας, και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά έντυπα. Από τις Εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Πριν το Μνημόνιο δεν Έβλεπες (2013).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ