ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούν 13χρονο στην Πάτρα που συμμετείχε σε μεγάλη σπείρα διαρρηκτών

Αναζητούν 13χρονο στην Πάτρα που συμμετείχε σε μεγάλη σπείρα διαρρηκτών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εξάρθρωσαν σπείρα που είχε διαπράξει περισσότερες από 30 κλοπές σε σπίτια στην πόλη.

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 18, 19 και 60 ετών, καθώς και μία 46χρονη, ενώ αναζητείται ένας 13χρονος.

Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε όταν ο 19χρονος με τον 18χρονο επιχείρησαν, προχθές, να διαρρήξουν σπίτι στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 60χρονο και τη 46χρονη.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, είχαν διαπράξει, από τον Απρίλιο του 2015 έως τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, 32 κλοπές σε σπίτια.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν κυρίως πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους. Μάλιστα, για να διαπιστώσουν εάν οι ένοικοι των σπιτιών ήταν μέσα χτυπούσαν το κουδούνι. Όταν τελικά διαπίστωναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν έμπαιναν στα σπίτια από πόρτες και παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των μελών της σπείρας προέκυψε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Ο 19χρονος είχε συλληφθεί πάλι στις 14 Δεκεμβρίου του 2016 και με διάταξη του ανακριτή ανηλίκων Πατρών είχε κρατηθεί σε ίδρυμα αγωγής ανηλίκων, από όπου δραπέτευσε στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Επίσης, ο 19χρονος, προκειμένου να παραπλανεί τις Αρχές ως προς την ηλικία του, για να έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση, είχε δηλώσει κατά τις συλλήψεις του στο παρελθόν τέσσερα διαφορετικά έτη γέννησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή στις 3 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πάνω από 30.000 κατασχέσεις ειδών παρεμπορίου (pics&vids)

Πάτρα: Απέσπασε €2.000 από 10 αλλοδαπούς και τους παράτησε κλεισμένους σε φορτηγό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ