ΕΛΛΑΔΑ

Τον Απρίλιο στην Κρήτη οι πρώτοι πρόσφυγες

Τον Απρίλιο στην Κρήτη οι πρώτοι πρόσφυγες
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και αρκετούς μήνες το νησί και την Πέμπτη η Περιφειριακή Ένωση Δήμων Κρήτης έδωσε την τελικά απάντηση.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πρώτοι πρόσφυγες θα καταφθάσουν στο νησί στις αρχές Απριλίου. Για τον σκοπό αυτό ήδη έχουν μισθωθεί 125 σπίτια, ενώ θα είναι όχι λιγότεροι από έξι άτομα σε κάθε σπίτι.

Όσον αφορά την διαχείριση των προσφύγων, όπως αναφέρει το flashnews.gr, θα γίνεται σε δύο αρμόδια γραφεία: στο Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ η αναπτυξιακή Ηρακλείου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογράψει συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία.

Ο προϋπολογισμός για την διαχείριση των προσφύγων αναμένεται αν φτάσει το ύψος των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ ενώ θα προσληφθούν 45 άτομα για την διαχείριση των προσφύγων σε διάφορες ειδικότητες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κτλ).

Οι παραπάνω πίστωση αφορά την πρώτη φάση του προγράμματος για το 30% του συνολικού αριθμού των προσφύγων που θα έρθουν. Δηλαδή σε 125 σπίτια θα μπουν περίπου 700 άτομα με μέγιστο χρόνο παραμονής ανά οικογένεια τους 6 μήνες.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 2000 άτομα για τα επόμενα δυο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ