ΕΛΛΑΔΑ

Το υπ. Παιδείας εξετάζει το θέμα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το υπ. Παιδείας εξετάζει το θέμα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων
EUROKINISSI

Το θέμα των Επαναληπτικών Εξετάσεων των Πανελλαδικών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι «με αφορμή τις ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων, προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις με αίτημα τις επαναληπτικές εξετάσεις για όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων», το υπουργείο «εξετάζει το θέμα της διενέργειας των επαναληπτικών εξετάσεων αφού προκύπτουν – φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές- σημαντικά νομικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις τελικές αποφάσεις οι οποίες, όπως λέει, θα είναι προς όφελος των υποψηφίων μαθητών.

«Η επίλυση τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων είναι υποχρέωση του Υπουργείου και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης της δύσκολης ψυχολογικής οικονομικής πίεσης των παιδιών και των οικογενειών τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ