Σε 5 χρόνια θα είναι έτοιμος ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας
Πηγή: eurokinissi (αρχείου)

Ο σχεδιασμός του έργου κατασκευής του Ελληνο-Ιταλικού Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού φυσικού αερίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» (Poseidon) θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ η κατασκευή του τρία χρόνια, δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek, ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Edison, Έλιο Ραντζέρι.

«Σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση, θα χρειασθούν δύο χρόνια για τον σχεδιασμό και τρία χρόνια για την κατασκευή του. Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μεταφέρει 10 bcm με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και 20 bcm φυσικού αερίου κατ’ έτος» ήταν η απάντηση του Ραντζέρι σε σχετικό ερώτημα. Προσέθεσε μάλιστα ότι «συνεχίζουμε την συμφωνία με την Gazprom και είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε το στάδιο του σχεδιασμού ώστε εν συνεχεία να λάβουμε την τελική Επενδυτική απόφαση» (Final Investment Decision-FID).

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2016 στη Ρώμη, ο κ. Alexey Miller, Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, ο κ. Marc Benayoun, Διευθύνων Σύμβουλος της Edison SpA και ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ ΑΕ, είχαν υπογράψει «Μνημόνιο Συναντίληψης με αντικείμενο την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών, στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία», για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!