ΕΛΛΑΔΑ

Το βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα σε γνωστή αλυσίδα καφέ

Το βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα σε γνωστή αλυσίδα καφέ
youtube

«Γυαλιά-καρφιά» τα έκαναν μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας, οι οποίοι εισέβαλαν σε καφετέρια γνωστής αλυσίδας καφέ στη λεωφόρο Αθηνών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα, οι νεαροί φορώντας κουκούλες μπήκαν στο κατάστημα εν ώρα λειτουργίας και άρχισαν να σπάνε με βαριοπούλες ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ οι υπάλληλοι τους κοιτούσαν σαστισμένοι, μην μπορώντας να αντιδράσουν.

Αφορμή για την επίθεση σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα υπήρξε ο θάνατος ενός 22χρονου εργαζόμενου ως διανομέα στην εταιρεία, ύστερα από ατύχημα εν ώρα εργασίας.

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Αφού κάνουν αναφορά στον 22χρονο, αλλά και στην καμαριέρα που έχασε τη ζωή της σε ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο και στον διανομέα της Speedex, σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Τα συγκεκριμένα που ήρθαν στην επιφάνεια, αλλά και τόσα άλλα που είναι καταδικασμένα να μείνουν στην αφάνεια καταγράφονται, κωδικοποιούνται και αντιμετωπίζονται τόσο στην κυρίαρχη αφήγηση όσο και στη συλλογική μνήμη ως α-τυχήματα και δη εργατικά. Ας αναρωτηθούμε: πόσο θεμιτό είναι να εισάγει και να οικειοποιείται κανείς την έννοια της τυχαιότητας, της σύμπτωσης, όταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι των πεσσών μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων, οι κανόνες a priori έχουν απoλεσθεί και η έκβαση του παιχνιδιού είναι εξαρχής σκηνοθετημένοι; Το δηλώνουμε εταστικά: όσοι μιλούν για ατυχήματα, λησμονώντας επιμελώς τους υπεύθυνους και παραμένοντας αδρανείς στην απόδοση των ευθυνών, συντηρούν την εικόνα των οιoνεί απίστων για τον εαυτό τους, για μας όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μέρος του ίδιου σχεδίου.

Οι ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και οι πάσης φύσεως υπερεθνικοί μηχανισμοί, όταν διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα και απειλείται η κερδοφορία τους δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ