ΕΛΛΑΔΑ

Απαντήσεις στο μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου ψάχνουν οι Αρχές για το τρομοδέμα στον Σόιμπλε

Απαντήσεις στο μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου ψάχνουν οι Αρχές για το τρομοδέμα στον Σόιμπλε
REUTERS/Kai Pfaffenbach/Φωτογραφία αρχείου

Στη "μνήμη" του μηχανήματος ελέγχου ταχυδρομημένων πακέτων έχει καταγραφεί ότι δέμα πέρασε από έλεγχο στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πλέον γίνεται αποκωδικοποίηση όλων των φωτογραφιών την επίμαχη ώρα και ημερομηνία που φορτώθηκε στο αεροπλάνο για Γερμανία το τρομοδέμα για τον υπουργό οικονομικών Σόιμπλε.

Το υπερσύγχρονο μηχάνημα που έχει τοποθετήσει η ιδιωτική εταιρία ελέγχου των δεμάτων ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο έχει "μνήμη" και προσπαθούν οι αρχές να διαπιστώσουν για ποιο λόγο το πακέτο πέρασε χωρίς κανένας να καταλάβει ότι ήταν βόμβα. Κανένας δεν αποκλείει να μπήκαν πολλά δέματα μαζί στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να μην έγινε σωστός έλεγχος, ενώ από τη φωτογραφία του ύποπτου δέματος μέσα στο μηχάνημα θα διαπιστωθεί αν η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ήταν τόσο μικρή, ώστε να μην κινήσει τις υποψίες του υπαλλήλου που έκανε τον έλεγχο.

Και ενώ όλοι στην αντιτρομοκρατική περιμένουν την επίσημη προκήρυξη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, οι αρχές θα παραμείνουν σε κόκκινο συναγερμό για δυο 24ωρα ακόμη, με το φόβο να έχουν σταλεί και άλλα δέματα με βόμβες.

Την ίδια ώρα εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, μήπως και καταφέρουν να εντοπίσουν τον φάκελο ο οποίος το πιθανότερο είναι να ταχυδρομήθηκε στις 14 Μαρτίου, ενώ οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ τον παρέλαβαν από κουτί και όχι από υποκατάστημα ή στις 12 Μαρτίου ή στις 13 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ