ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νέες έρευνες Βρετανών αστυνομικών για την υπόθεση του Στίβεν Κουκ

Κρήτη: Νέες έρευνες Βρετανών αστυνομικών για την υπόθεση του Στίβεν Κουκ
EUROKINISSI/ ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Νέες έρευνες και αυτοψία πραγματοποιούν το Σάββατο Βρετανοί αστυνομικοί που βρίσκονται στα Μάλια, στο σημείο, όπου βρέθηκε, πριν από ένα περίπου μήνα, ο σκελετός του 20χρονου Στίβεν Κουκ.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι Βρετανοί αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό ερευνούν τους χώρους τόσο στο οίκημα όπου βρίσκεται το πηγάδι, στο οποίο εντοπίσθηκαν τα οστά του άτυχου νεαρού όσο και στους εξωτερικούς χώρους, συλλέγοντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο σκελετός είχε βρεθεί στις 16 Φεβρουαρίου μέσα σε πηγάδι, σε περιοχή των Μαλίων από άτομα που πήγαν να το καθαρίσουν, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. 'Αμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχαν οι υποψίες που τελικά επιβεβαιώθηκαν, πως ο σκελετός ανήκε στον 20χρονο Στίβεν Κουκ.

Ο Στίβεν Κουκ, είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005 και από τότε η οικογένεια του τον αναζητούσε.

Εξάλλου στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση θανάτου του Στίβεν Κουκ, στις 9 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, τις ανακριτικές και τις αστυνομικές αρχές όπου είχαν συζητηθεί όλα εκείνα τα στοιχεία διερεύνησης της υπόθεσης και οι επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο επί 11 χρόνια αγνοούμενος Στίβεν σκοτώθηκε από ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ