ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Καταπέλτης η απόφαση για τους δράστες της άγριας δολοφονίας ηλικιωμένων

Κρήτη: Καταπέλτης η απόφαση για τους δράστες της άγριας δολοφονίας ηλικιωμένων
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση δολοφονίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισσάμου το 2015.

Οι δύο από τους δράστες καταδικάστηκαν σε δις ισόβια κάθειρξη συν 6 χρόνια για διπλή ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος – ο γιος του άντρα που δολοφονήθηκε – καταδικάστηκε σε 4 χρόνια για απόπειρα ληστείας.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του. Το τραγικό περιστατικό είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη τόσο για την αγριότητα με την οποία είχε συντελεστεί ο διπλός φόνος όσο και για το γεγονός ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν ο γιος του ηλικιωμένου άνδρα.

Το βράδυ του φόνου οι τρεις δράστες μετέβησαν στο σπίτι των ηλικιωμένων με το αυτοκίνητο του γιού τους με σκοπό να τους ληστέψουν. Ο γιος των άτυχων ηλικιωμένων έδωσε την πληροφορία για το που βρίσκονται τα χρήματα και παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

Οι δράστες θέλοντας να αποσπάσουν τα χρήματα ξυλοφόρτωσαν το ζευγάρι και τους επέφεραν τραύματα με μαχαίρι. Τελικώς δεν βρήκαν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα του γιού και έτρεψαν να κρύψουν τα ρούχα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ