ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τους στόχους των 8 «τρομοπακέτων»

Νέες αποκαλύψεις για τους στόχους των 8 «τρομοπακέτων»
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moodys ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες των 8 τρομοπακέτων που εντόπισαν οι αστυνομικοί τη Δευτέρα στο Κρυονέρι. Στόχοι της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς φαίνεται να ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Για να μην κινήσουν τις υποψίες των αρχών, οι τρομοκράτες αυτή τη φορά επέλεξαν να μην εμφανίζονται ως αποστολείς πολιτικοί, αλλά καθηγητές πανεπιστημίων. Ακόμα και ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν αναφέρεται με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών, αλλά με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού. Οι υπόλοιποι αποστολείς φέρονται καθηγητές του Παντείου πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Πειραιά.

Εξάλλου, όπως ήδη έγινε γνωστό τη Δευτέρα, ένας από τους στόχους των πακέτων με τα εκρηκτικά ήταν και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τρομοκράτες ταχυδρόμησαν όλους μαζί τους φακέλους πριν από δύο ή τρεις ημέρες και φαίνεται ότι στόχευαν και πάλι στον τραυματισμό κάποιου υπαλλήλου.

Η συνδεσμολογία ήταν ίδια με αυτή που είχαν στείλει σε Γαλλία και Γερμανία με βασικό στοιχείο το μανταλάκι που αποτελεί πια «ταυτότητα» για τα παγιδευμένα πακέτα των Πυρήνων.

Μετά την αποστολή των πακέτων στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία με παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν την περασμένη εβδομάδα, είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες για αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα δέματα, καθώς στην ΕΛΑΣ ανέφεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι «Πυρήνες της φωτιάς» δεν θα είχαν ολοκληρώσει το σχέδιο «Νέμεσις» με δυο τρομοδέματα και ότι σκοπός τους ήταν μια επανάληψη του 2010 όταν είχαν στείλει συνολικά 14 τρομοδέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ