ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνητικοί κύκλοι: Η παραίτηση της κ. Ράικου προκαλεί εύλογα ερωτηματικά

Κυβερνητικοί κύκλοι: Η παραίτηση της κ. Ράικου προκαλεί εύλογα ερωτηματικά
EUROKINISSI

Μετά την «βόμβα» από την είδηση παραίτησης της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά, καλώντας την παράλληλα να κατονομάσει εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο.

«Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά», σημειώνουν στο αθηναϊκό πρακτορείο κυβερνητικοί κύκλοι και υπογραμμίζουν: «Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος».

Σημειώνεται ότι η κ. Ράικου στην επιστολή που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φέρεται να καταγγέλλει τη στοχοποίησή της "από παράκεντρα εξουσίας", με αφορμή τη μεγάλη εν εξελίξει έρευνα για τη φαρμακευτική Novartis και τις καταγγελίες για εκτεταμένες δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων.

Η κ. Ράικου ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την αντικατάσταση της στη θέση που κατέχει επί σειρά ετών, αναφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει τη θεσμική προστασία που δικαιούται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ