ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Θεσσαλονίκης

Εργασίες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Θεσσαλονίκης
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ // EUROKINISSI

Εργασίες συντήρησης σε κεντρικές πλατείες όπως είναι η Αριστοτέλους, η Ναυαρίνου και η Αρχαία Αγορά, σε πεζοδρόμους, μεταξύ των οποίων η Δημητρίου Γούναρη, η Ροτόντα και η Ικτίνου, καθώς επίσης σε αθλητικούς χώρους, όπως το πάρκο της Νέας Ελβετίας, προγραμματίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε πλατείες και πεζοδρόμους της πόλης, μετά από μελέτη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων, σχεδιάζεται -μεταξύ άλλων- η αποκατάσταση των καθιζήσεων που έγιναν λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων και η αποκατάσταση κρασπέδων και ραμπών.

Θα γίνουν επίσης βαφές, αντικατάσταση υλικών, συντήρηση φθαρμένων στοιχείων αστικού εξοπλισμού ή αλλαγές των ξύλινων καθιστικών και των μικρών κάδων απορριμμάτων, ενώ στους αθλητικούς χώρους προγραμματίζεται η συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού, όπως είναι οι μπασκέτες. Ενδεικτικά άλλοι χώροι που κρίθηκε απαραίτητο, σύμφωνα με τη μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, να γίνουν εργασίες είναι το Μπεζεστένι, οι πλατείες Γαλοπούλου, Καλλιθέας, Μηνά Πατρικίου και τα γήπεδα μπάσκετ Βοσπόρου, Καισαρείας και Φράγκων.

Η συντήρηση και επισκευή πλατειών, πεζοδρόμων και υπαίθριων αθλητικών χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης 700.000 ευρώ, θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η εκτέλεση του έργου αναμένεται να γίνει με εργολαβία μετά από ανοιχτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ