ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες καταθέσεις για την αιματηρή ληστεία σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση

Οι πρώτες καταθέσεις για την αιματηρή ληστεία σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του, στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό τον Ιανουάριο του 2016, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές. Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, ανά περίσταση, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας σε αυτά τα αδικήματα, που καταλογίζεται μόνο στον αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ, την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους, από δύο δράστες, ένας εκ των οποίων τούς πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο κομμωτής από συνολικά τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια και ελαφρύτερα η σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μία σφαίρα στο χέρι της.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι έλαβαν τον λόγο επί του κατηγορητηρίου που βαρύνει τον καθένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο αστυνομικός δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και τόνισε:

Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στον κ. Καλλίτση. Έχω πει από την πρώτη στιγμή στους συναδέλφους μου για το ποια είναι η εμπλοκή μου στην πράξη αυτή.

Ο 43χρονος, ο οποίος βαρύνεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απόπειρα ληστείας, δήλωσε, μέσω του συνηγόρου του, πως σκοπός του δεν ήταν να δολοφονήσει το ζευγάρι, αλλά πυροβόλησε με σκοπό να πετύχει τη θραύση του τζαμιού του αυτοκινήτου τους, για να ανοίξει η πόρτα του οδηγού και να τους απειλήσει. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δύο προσπάθειες αφαίρεσης χρημάτων. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 34χρονος Ιρακινός, αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είχε βοηθητικό ρόλο.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, ο κ. Καλλίτσης εξιστόρησε όσα έγιναν το βράδυ εκείνο και τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Όπως περιέγραψε, πρώτη ήταν η σύζυγός του που δέχθηκε πυροβολισμό, όταν εκείνος προσπάθησε μέσα στο γκαράζ να κάνει όπισθεν, καθώς είδε έναν από τους δράστες, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, «μία μαύρη σκοτεινή φιγούρα». Ο μάρτυρας είπε πως τον δεύτερο δράστη, ο οποίος επίσης ήταν ντυμένος σκουρόχρωμα και με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τον είδε όταν άνοιξε ξανά την πόρτα του γκαράζ για να φύγει:

... Όλα έγιναν πολύ γρήγορα .. Ο δράστης μου έδινε εντολές σε προστατική, μου έλεγε "πέσε κάτω". Του έλεγα δεν σε καταλαβαίνω, πες μου τι θέλεις. Εκείνος με σημάδευε συνεχώς όπως και ο Ιρακινός... Η Έλενα είχε πάθει νευρικό κλονισμό, έτρεμε... Εγώ έλεγα συνεχώς στον δράστη "ηρέμησε" και εκείνος μου έλεγε "πέσε". Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε φώναξε "δέσε την". Ο δεύτερος κρατούσε όπλο και όπως σκύβει να πιάσει την Έλενα είδα ότι είχε ταινίες κόκκινες στην τσέπη του... Φοβήθηκα πως θέλουν να μας απαγάγουν, να μας ανεβάσουν στο σπίτι μας... Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα με τον ένα από τους δράστες να έχει το χέρι του στο στόμα της Έλενας και να το τραβάει και να έχει φτάσει στο αυτί της. Τότε με πυροβόλησαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος με τόση ευκολία κολλάει ένα όπλο σε έναν άλλο άνθρωπο... Ένιωσα ένα κάψιμο. Με χτύπησε στην καρδιά και του φώναξα: "έ όχι ρε π..η στην καρδιά". Τότε, με την αδρεναλίνη της στιγμής, του έβγαλα την κουκούλα και τον είδα: Είχε τρόμο σε βλέμμα του... Με σημάδευε, κουνούσα συνεχώς τα πόδια για να μη με πετύχει. Η σφαίρα πήγε στο πόδι, σταμάτησε ένα χιλιοστό πριν τη μηριαία αρτηρία, το τραύμα αυτό ήταν πολύ σοβαρό... Μετά άρχιζα να ουρλιάζω. Τότε έφυγε και την ώρα που ανέβαινε στη ράμπα μού έριξε στο άλλο πόδι. Με σημάδευε στα πόδια για να πέσω κάτω, δεν είχα πέσει ακόμη... .

Η διαδικασία συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ