ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Πάτρα: Αναστάτωση και ζημιές σε φροντιστήριο (pics)

Σεισμός Πάτρα: Αναστάτωση και ζημιές σε φροντιστήριο (pics)
tempo24.gr

Πανικό και αναστάτωση προκάλεσε η σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία λίγο πριν τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, σε φροντιστήριο οι καθηγητές έβγαλαν εκτός κτιρίου τους μαθητές και κάθισαν μαζί τους για αρκετή ώρα στην πλατεία στην εκκλησία της Παντάνασσας για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά. Μάλιστα για να ηρεμήσουν, τραγούδησαν.

"Νόμιζα πως θα πέσει η ντουλάπα να με πλακώσει" όπως δηλώνει μία γυναίκα από την Πάτρα, η οποία την ώρα της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στο δωμάτιο του σπιτιού της, τονίζοντας πως έσπασαν κηροπήγια, κορνίζες και άλλα διακοσμητικά στο σαλόνι.

PATRA 2

(Πηγή φωτογραφίας tempo24.gr

Πηγές αναφέρουν πως έπεσαν σοβάδες από κτίριο στην οδό Ζαΐμη, δίχως να προκληθούν ευτυχώς τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές.

Ευθύμης Λέκκας

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Ευθύμιος Λέκκας, προσδιορίζει το σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από την Πάτρα στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου.

Όπως είπε στο tempo24.gr πρόκειται για τη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο διευκρίνισε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ