ΕΛΛΑΔΑ

Η Μάγδα Φύσσα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Η Μάγδα Φύσσα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο
CNN GREECE

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ήταν παρούσα στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία που πραγματοπιήθηκε από συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Μόλις μία μέρα μετά την ταυτοποίηση του 50χρονου άντρα, που της είχε επιτεθεί φραστικά κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στις 14 Φεβρουαρίου, φωνάζοντας της ειρωνικά «που είναι ο Παύλος σου τώρα;», Μάγδα Φύσσα έδωσε δυναμικό παρόν στη μάχη κατά του φασισμού.

Η αντιφασιστική πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τον ξυλοδαρμό 23χρονου φοιτητή από μέλη της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και των ρατσιστικών-φασιστικών συμπεριφορών.

Όπως αναφέρουν οι αντιφασιστικές συλλογικότητες στο κάλεσμά τους, η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί «κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης, του ενωτικού αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις σχολές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ