ΕΛΛΑΔΑ

Κέντρο Προσφύγων Μαλακάσας: Έτσι εκβίαζαν δύο γυναίκες για να εκδίδονται

Κέντρο Προσφύγων Μαλακάσας: Έτσι εκβίαζαν δύο γυναίκες για να εκδίδονται
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Απειλούσαν τα παιδιά τους και τους χορηγούσαν με τη βία αλκοόλ και χασίς για να μην αντιδρούν όταν τις εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. Οι Αφγανοί που διέμεναν στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα είχαν στήσει ένα δίκτυο εκμετάλλευσης γυναικών για να βγάζουν χρήματα.

"Θα σου αρπάξουμε το παιδί και θα το πουλήσουμε..." ήταν η καθημερινή απειλή των δυο Αφγανών στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, σε μια από τις δυο γυναίκες που εκμεταλλεύονταν για να τις βιάζουν και να τις εκμεταλλεύονται σεξουαλικά. Και μάλιστα πάντα πριν τις παραδώσουν στον " πελάτη" είχαν φροντίσει με τη βία να τους δώσουν χασίς και αλκοόλ και σχεδόν μισολιπόθυμες τις μετέφεραν στο δωμάτιο που περίμενε ο πελάτης.

Οι δυο Αφγανοί είχαν υποβάλει κανονικά αίτημα αύλου και είχαν βρει μόνιμη στέγη και τροφή στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Οι δυο γυναίκες διέμεναν στα διπλανά κοντέινερ περιμένοντας επίσης ποτέ θα εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου που είχαν υποβάλει η μια στις 18 Ιανουαρίου και η δεύτερη στο 7 Μαρτίου.

Κάθε μέρα οι Αφγανοί έφευγαν με το τρένο από το κέντρο φιλοξενίας και αφού κατέβαιναν στο κέντρο της Αθήνας, έβρισκαν πελάτες και έκλειναν τα ραντεβού. Είχαν μάλιστα νοικιάσει και ένα δωμάτιο στην οδό Λιοσίων στο οποίο είχαν βάλει μόνο στρώματα και κουβέρτες, ενώ πλήρωναν για ενοίκιο περίπου 100 ευρώ.

Με τη βία και απειλώντας μια ομοεθνή τους αλλά και μια γυναίκα από το Ιράν, τις υποχρέωναν να εκδίδονται με τους πελάτες που έβρισκαν και κρατούσαν όλα τα χρήματα για τον εαυτό τους.

Η πληροφορία έφτασε στην αστυνομία και το μεσημέρι της Κυριακής έγινε επέμβαση στο κέντρο φιλοξενίας όπου εντοπίστηκαν οι Αφγανοί και συνελήφθησαν. Στην έρευνα που έγινε βρέθηκε στους Αφγανούς ποσότητα ναρκωτικών, και περίπου 200 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ