ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Ένας 50χρονος με πλούσια αντιεξουσιαστική δράση ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ρέντη: Ένας 50χρονος με πλούσια αντιεξουσιαστική δράση ανάμεσα στους συλληφθέντες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας από τους πρωταγωνιστές της «μάχης της Καλογρέζας» τον Οκτώβριο του 1987, όταν έπεσε νεκρός ο τότε ύποπτος για τρομοκρατική δράση Μιχάλης Πρέκας, ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες από το αμαξοστάσιο στου Ρέντη, όπου άτομα συγκεντρώθηκαν και πετούσαν φέιγ βολάν για «ελεύθερες μετακινήσεις και σαμποτάζ στα ακυρωτικά μηχανήματα».

Πρόκειται για έναν 50χρονο άντρα, ο οποίος δηλώνει καθηγητής φιλολογίας και αγρότης ειδικού καθεστώτος.

Στην Καλογρέζα ο 50χρονος είχε προσπαθήσει, μαζί με τον Πρέκα και ένα άτομο ακόμη, να κλέψουν από περιπολικό μια μοτορόλα, η οποία θα επέτρεπε στο φυγόδικο Πρέκα να γνωρίζει τις κινήσεις τις αστυνομίας.

Ο Μιχάλης Πρέκας αφού καταδιώχτηκε, εγκλωβίστηκε στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας και μετά από πολύωρη μάχη με τους αστυνομικούς πυροβολήθηκε και βρήκε τον θάνατο, αρνούμενος να παραδοθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα όπλα που κρατούσε στα χέρια του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ήταν από εκείνα που είχαν κλαπεί από το λιμεναρχείο της Ραφήνας τον Αύγουστο του 1987.

Ο 50χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το 2002 συμμετείχε σε συγκεντρώσεις για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ενώ το Μάρτιο του 2003 στον Κορυδαλλό βρισκόταν σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές κατά της «κρατικής τρομοκρατίας», όπως έγραφαν τα πανό.

Στις 13 Ιανουαρίου του 2014 είχε εμφανιστεί στη δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, που κατηγορήθηκε για τη ληστεία με φόνο στην Πάρο, ενώ είχε παρακολουθήσει και τη δίκη των αντιεξουσιαστών για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι Αρχές πάντως εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή την παρουσία του 50χρονου σε δίκες με κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές που ανήκουν σε άλλη γενιά από τη δική του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ