ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Πάσχα: Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Καιρός Πάσχα: Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Αντίστροφα μετράμε για την Κυριακή του Πάσχα ενώ ήδη οι εκδρομείς εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα. Ωστόσο, τα νέα για τον καιρό δεν είναι ευχάριστα για όλες τις περιοχές της Ελλάδας καθώς την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το Μεγάλο Σάββατο έως την Τετάρτη του Πάσχα.

Μεγάλο Σάββατο

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις σε Μακεδονία και Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια καθώς και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς. Στα υπόλοιπα δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με σταδιακή βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τρίτη του Πάσχα

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Τετάρτη του Πάσχα

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ