ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, όμως σε κάποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και μετά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις να αναμένονται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από αργά το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ