ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαιοκάπηλος στα Γρεβενά είχε ολόκληρο αρχαίο θησαυρό (pics&vid)

Αρχαιοκάπηλος στα Γρεβενά είχε ολόκληρο αρχαίο θησαυρό (pics&vid)
astynomia.gr

Μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν 58χρονο στα Γρεβενά, που κατείχε αρχαία νομίσματα και μεγάλο αριθμό αντικειμένων, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και επιστημονικής αξίας.

Με βάση τις πληροφορίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν ταυτόχρονους ελέγχους σε δύο σπίτια και την επαγγελματική στέγη που διαθέτει ο 58χρονος.

Εντόπισαν πλούσια συλλογή, που περιλαμβάνει 302 αρχαία αντικείμενα και νομίσματα, που χρονολογούνται στους ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς, βυζαντινούς και νεότερους χρόνους.

Πιο συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 263 χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών και νεότερων χρόνων, δακτυλίδια και κρίκοι πού ανάγονται στους βυζαντινούς χρόνους, καθώς και εργαλεία που ανάγονται στους προϊστορικούς χρόνους.

grevena

Στην κατοικία του 58χρονου, εκτός από τα αρχαία, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη και δύο όπλα. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος απόκτησης των αρχαίων αντικειμένων.

grevena1

Τα ευρήματα, που έχουν κατασχεθεί, θα παραδοθούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Γρεβενών, ενώ σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

grevena3

πηγή φωτογραφιών: astynomia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ