ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικοί οι Τούρκοι - Παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο την ώρα της πτώσης του ελικοπτέρου

Προκλητικοί οι Τούρκοι - Παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο την ώρα της πτώσης του ελικοπτέρου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν από τουρκικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα προκαλέσουν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος - επηρεασμένος από την συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο - έκανε σκληρές δηλώσεις.

Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16 και δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια στις 16:23 μ.μ., και ακολούθησαν 3 λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά F-16 του σχηματισμού, που πέταξαν πάνω από το νησί στα 22.000 πόδια.

Η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε δύο ζεύγη αεροσκαφών F-16 από την 133η σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι και την 130ή σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο αντίστοιχα, για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την σειρά του, μέσω twitter αντέδρασε έντονα στις παραβιάσεις.

«Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ελληνικών ΕΔ για τη θυσία 4 αξιωματικών σήμερα και ενός στρατιώτη εχθές δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων», ανέφερε με δεικτικό τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε πως από την συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν την ζωή τους τέσσερις άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), ενώ μια ακόμη επιβάτης, η Αρχιλοχίας, Βασιλική Γούλα επιβίωσε την πτώσης και νοσηλεύεται με λίγες εκδορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ